tiistai 29. maaliskuuta 2011

Muksut syömään!

Morjesta!

Voisin taas yllätykseksi sanoa, ettei ole ollut kovin hyvä päivä, vähän huono mieli ja mieshuolia.. You know.. En kuitenkaan ajatellut että teen nyt sadannetta postatusta mun angstista tai ressistä, vaan duunailin tähän nyt tämmösen lastenhoito ohjeen :) Kertokaa jos nämä eivät kiinnosta, ehdotelkaa parempia jutskeleita :D

Ruoka-aika, apua!

Kello käy, ja on aika käydä syömään. Lapset ovat kiukkuisia, eivätkä ole valmiita minkäänlaisiin kompromisseihin päivän ruoasta, silti karkkia olisi pakko saada. Ennen kun saat hyperventilaatiokohtauksen, kokeile näitä.

• Makaronit. Itse en ainakaan tunne yhtään lasta, jotka eivät pitäisi makaroneista. Helpot, nopeat ja hyvänmakuiset makaronit voivat olla päivän pelastaja, ja kaiken lisäksi melko terveellisiä. Jos naperot ovat nirsoilijoita, ole kiva hoitotäti ja suo heille makaronit ihan ilman kastiketta.
• Uuni/mikro/valmisruoat. Esimerkiksi pakaste keitot, esivalmistetut lasagnet, kiusaukset, ranskalaiset, nugetit...
• Välipalaksi käy hyvin esim. banaanipirtelö (banaani, jäätelöä, maitoa, kaakaojauhetta)
• Superleivät. Kaksi tavallista paahtoleipää päällekkäin, väliin perus juttuja, kuten kurkkua, voita, juustoa/kinkkua/kalkkunaa ym. oman maun mukaan.

Anna lasten auttaa ruoan laitossa, se tavallaan "lisää sen houkuttelevuutta ". Muista kuitenkin varovaisuus hellojen ja teräaseiden kanssa.

tumblr_lda8vzkHqz1qc7q0so1_500 | Flickr - Photo Sharing!Käykää pöytään, mitäs nyt?

Lapset eivät haluakaan koskea ruokaansa, ei edes silloin kun saisivat ruokaansa ketsuppia.

• Menkää metsäretkelle. Näkkileipäkin maistuu tuhat kertaa paremmalle luistinradalla tai muuten matkaeväänä.
• Jos ulkona on huono sää, järjestäkää piknik olohuoneen lattialle.

Jollain kivalla pikku jälkkärilläkin voi houkutella lapsia syömään ja siivoamaan pöydän ruokahetken jälkeen, mutta muista vanha sanonta, ei makeaa mahan täydeltä!

Hyvää ruokahalua!

5 kommenttia:

 1. no ei kyllä kiinnosta, sori vaan :_________DDDDDDD ja öö muutenki löl tää blogi... tai siis et miks hoet jostain "murusista" koko-vitun-ajan ja en tiiä... eikä täällä ees oo sun kuvaa ni tyhmä lukee lifestyleblogsuu, jos ei oo ees kirjottajan kuvaa!
  mut joo, tää on kai viel alus et ehk tää paranee... mut empä taida uudellee tulla vieraileen :DD

  VastaaPoista
 2. hauska blogi, kuvia vähän kaipailen kylläkin :)

  VastaaPoista
 3. ANONYYMI:

  Jokaisella oikeus omaan mielipiteeseen, näinhän se on :) Mutta mulla on oma blogi, jonka nimi on murumania, mania tarkottaa addiktia johonkin, mulla se on kuulemma muru sanan ylikäyttöön :D Funtsin tota kuvan laittamista, ehkä laitan, ehkä en, katotaan :) Tää on mun näkönen blogi jo heti alussa, kyllähän se toki paranee tässä ajan myötä mutta ei kannata jäädä seurailemaan blogia jonka pitäjän kanssa ei ole samalla aaltopituudella. Kiitos palautteesta ;)

  RIIKKA

  Kiitos :) Kuvia mustako? Mul on ongelma siinä etten pidä itteäni myöskään kovin kuvauksellisena, mutta kyllä mä voin tänne jotain kuvia lärvistäni laittaa mikäli se on nyt ihmisille tärkeää, itse en ihan ymmärrä miksi te mun tylsää naamaani haluatte kattella :P Mutta kiitos!

  VastaaPoista
 4. Tää on ihan loistava blogi!Suomi on vapaa maa, me asutaan siellä ja Rosa saa sanoo ihan mitä sitä huvittaa ja jos hän nyt haluaa kirjoittaa sanan 'muru' niin kirjoittakoot vaa.Jos sua häiritsee sana muru, niin klikkaa linkki ps. i heart dreaming!Rosa,älä välitä. Tää on sun blogi ja sä saat kirjottaa ihan mitä sanoja sun pääs laukoo <3

  VastaaPoista
 5. ANONYYMI

  Kiitos :) Joo, totta se, tämä on mun blogi ja laitan tänne mitä vaan, mutta jokaisella on toki oikeus omaan mielipiteeseen, RAKENTAVA kritiikki on aina tervetullutta :)

  VastaaPoista