sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Muksut ulos!

Tässäpä on vähän osviittaa siihen, mitä kannattaa huomioda silloin kun on painamassa muksujen kanssa ulos :)

Ulkoilu, siinä sitä haastetta kerrakseen!

Se tunne, kun meinaat tulla hulluksi kun lapset ovat ihan ylikierroksilla. Tai kiukkuisia siitä kun ovat nyhjänneet sisällä koko päivän. On hyvä pyrkiä siihen, että lapset, ne vähän isommatkin ;), ulkoilevat joka päivä. Vanhemmilta kannattaa kysyä mitkä rajat ja säännöt yksin ulkoilussa on, keiden kanssa saa mennä ja kuinka kauan. Välttämättä ei ole pakko lähteä kavereiden kanssa juuri silloin ulos kun vanhemmat eivät ole paikalla, vaan menkää ihan keskenänne touhuamaan. Ensimmäinen haaste on se, miten saada lapset ulos, joten siitä onkin hyvä aloittaa..

I. Miten saada lapset ulos?

Houkutteleminen jollain porkkanalla ei ole koskaan huono juttu. Voit luvata rakentavasi lumilinnan tai majan, leikkiväsi kirkonrottaa tai pelaavasi futista. Lupaa tekeväsi eväät, keksejä ja kaakaota, vuodenajasta riippuen. Tai houkuttele lapset kauppaan, saatte lakupatukat -tyyliin. Pidä hyvää fiilistä yllä!

II. Miten saada muksuille vaatteet päälle?

Kesällä on helppo vetää vain kengät jalkaan ja lähteä ulos, mutta silti on hyvä muistaa laittaa olkapäät peittävä paita ja hattu päähän. Aurinkorasva suojaa palamisilta, sillä aurinko on petollinen pilviselläkin säällä. Olosuhteiden mukaan, varvastossuja ei haasteiselle metsäretkelle, eikä paksuja lenkkareita uimarannalle. Huomioi myös lapsi itsessään, ei voi pakottaa esimerkiksi punasta paitaa tai housuja päälle, jos lapsi ei halua, valitse sininen ja mekko ja legginsit. Välillä järki ei meinaa iskostua päähän sitten millään ja joskus on pakko lähteä shortseilla pakkaseen seisomaan, jotta lapsi tajuaa että hitsit, täällähän on kylmä.
On hyvä katsoa ja tunnustella ilmaa, jottei tule pakatuksi lasta liikaa tai liian vähän. Helteelläkin on hyvä ottaa pitkähihainen mukaan, katso tilanteen mukaan ja käytä järkeäsi :)

III. Mitä sitten tehdä ulkona?

Omaa uskottavuuttaankin voi uhmata ja tyylistään sortua, ja vetäistä lähimetsään mennessä toppahousut jalkaan. Fiksu ja hyvä tyyppi menee täböllä pulkkamäkeen, antaa mennä. Ei kannata häpeillä, ja mennä tavallaan lapsen ehdoilla, järjen kera. Muista katsoa kesäisin ettei lasten naama ala punoittamaan ja talvella että pyllyn alla on jotain lämmintä. Muista kysellä välillä onko nälkä, jano tai pissahätä, sillä touhutessa perustarpeet unohtuvat, ja yhtäkkiä onkin jo huono olo ja pissat housuissa.

IV. Ja mitä lopuksi?

Sisään tullessa on hyvä katsoa pienet sormet ja varpaat, ovatko ne jäässä tai muuta. Laittaa rasvaa auringon punaamiin kohtiin ja antaa touhottajille vettä ja ruokaa. On hyvä lepäillä hetki ennen kuin säntää heti takaisin ulos, vaikka kaverit roikkuisivatkin ovella. Pienen tauon jälkeen jaksaa taas!


Kommenttia saa sit aina heittää kehään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti