sunnuntai 15. joulukuuta 2013

feeling goodJoulukuun 15. päivä. Tätä vuotta on jäljellä yhteensä 16 päivää. Jos blogistani selaa viime vuosien postauksia joulukuun puolivälin jälkeen, voi havaita että kyseessä on jälleen sama haikeus. Tämä vuosi on ollut aika pahuksen merkittävä. Joka vuosi lyö peliin uusia juttuja ja onnellisuutta potenssiin kymmenenmiljoonaa. Tasan vuosi sitten olin sen kaiken äärellä, ymmärtämättä että siinä olisi mitään merkittävää.

Vietin joulukuisen vapaa-aikani Oulunkylässä. Instagramissani on viime joulukuulta kuva Oulunkylän asemalta tagilla #second home. No, ehkä se tuntui siltä. Loppujen lopuksi se toinen koti löytyi ajamalla seuraavalle pysäkille. Kottby.Spotifyssä soi juuri nyt Nina Simonen Feeling Good. Nyt tuntuu hyvältä. Istuin eilen Kaapelitehtaan portailla katsellen Ruoholahden valoja pimeyden keskellä, kuunnellen kun sinä puhut. Uppouduin siihen hetkeen täysin, unohdin ympäröivän maailman. En miettinyt odotetaanko meitä. Unohdin kylmyyden. Välillä katsoin sinua kun muistelit vaikeita asioita, jotka tuntuivat niin raastavilta etten ihan ymmärtänyt miten pystyit niistä hymyillen kertomaan. Lopulta minuakin hymyilytti. Ymmärsin miten pahuksen vahvoja me halutessamme olemme. Tunsin oloni tärkeäksi.

Käpylä uiskenteli elämääni pikkuhiljaa. Koin aluksi olevani ehkä hieman ulkopuolinen. Jälkikäteen asiaa puituamme ymmärsin etten ollut, ajattelin vain automaattisesti asian olevan niin. Ei yhtäkkiä viisikymmentä ihmistä voi ottaa yhtä ulkopuolista avosylin vastaan jakamaan päivittäisiä asioitaan. Ei kenestäkään voi automaattisesti tykätä. Pikkuhiljaa löysin paikkani. Silti ajattelin, etteivät he tunne minusta kuin pienen palasen. Se oli yksi osa minua, paljon on näkemättä. Eilen kuitenkin ymmärsin, ettei se ole niin. Se mikä ennen oli pientä, on nyt suurta. Se mikä ennen tuntui omalta, on nyt pienemmässä osassa. Palat ovat vaihtaneet paikkaa. Tää vuosi on antanut niin paljon.On ihmisiä, joita vuosi sitten lähes vihasin. Ja nyt he ovat ykkösiä. Joulu on yhdessäoloa. Tuntuu siltä että kaikki palaset ovat loksahtaneet paikalleen. Kaikki tärkeät ovat lähellä. On rakkautta niin monen eri ihmisen välillä. Tunnen oloni merkittäväksi, rikkaaksi.Välillä hävettää myöntää, että asiat ovat aika pahuksen hyvin. Kunpa tämä tunne jatkuisi pitkään. Tätä kutsutaan onnellisuudeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti