tiistai 18. helmikuuta 2014

ruokajutut joita ilman en voisi elää!

Johan sitä on oltu syvällisiä ja apaattisia tällä viikolla. Pois se minusta! Juuri nyt on kovinkin onnellinen olo, varovasti hymyilyttää. On siis aika pinnalliselle, mutta ei suinkaan vähäpätöiselle postaukselle: must have items in my kitchen! Omaa asuntoahan minulla ei ole, mutta tämä postaus pohjautuu suurelti niiltä ajoilta kun olen elellyt pidempiä aikoja yksin kotona. Nyt avaan keittöni ovet teille, tervetuloa ruokatottumuksieni pariin!

Aamupala:



Marli: Vital Karpalo-Rypäle-mehu

Karpalomehu ei ole minulle mieltymys, se on pakkomielle. Juon sitä ensimmäiseksi aamulla, ennen kuin lähden ovesta ulos, heti kun tulen takaisin kotiin ja silloin kun minulla on tylsää. En muuten tykkää mehuista, mutta karpalomehu on jumalten juoma. Toinen samantyyppinen addiktio on normaali kokis, mutta sitä juon yleensä kodin ulkopuolella. Suurin syy siihen on kokisnälkäiset ja kofeiiniherkät pikkusisareni.




Bellarom: French Blend -kahvi (Lidl)

Aamun ekan karpaloryypyn jälkeen on pakko saada kahvia. Suodatinkahvi kelpaa vain hätätapauksissa. Maailman paras homemade-kahvi syntyy mutteripannussa kuumentamalla. Maidon lämmitän mikrossa/hellalla ja vaahdotan sen IKEA:sta ostetulla maitovaahdottimella (kiitos Eetun iskä!). Makeutan kahvin intiaanisokerilla. Tätä parempaa ei oo!



Vaasan Ruispalat



Valio: Oivariini (normaalisuolainen)



Atria: 100% kalkkunaleike

Paras yhdistelmä ikinä: karpalomehu+tuore ruisleipä kalkkunalla! Punaista lihaa en oo ikinä elämässäni syönyt, mutta kalkkuna on must! Juustostakaan en tykkää leivän päällä. Ei oo tuoreen ruisleivvän tuoksua voittanutta!
Lounas:



Mama: Chicken Flavour (kananmakuinen nuudeli)




Rainbow: Wokvihannekset 




Rainbow: Pienet ananaspalat ananasmehussa

Nuudelit, mikä jumalten keksintö. Nuudeliwokki on ehkä maailman helpoin ruoka ikinä ja menee alas mihin vuorokauden aikaan tahansa. Maman kananuudelit on tärkein juttu, ananas toiseksi tärkein. Kaapissa pitää olla AINA ananasta, ilman ananasta moni asia (esim. pizza) ei maistu miltään. Rosan bravuuriwokkiin voi kuulua lisäksi aurinkokuivattuja tomaatteja, kanaa/tonnikalaa, siemeniä, kananmuna, herkkusieniä ja wokkivihanneksia. Tykkään!

Päivällinen:


Valio: ruokakerma



Mozzarella&pesto (merkillä ei juurikaan väliä)

Unohdin kuvata pastat, hups. Helppo ykköspäivällinen syntyy pastasta ja pestosta, kastike sipulista, ruokakermasta, kaapista löytyvistä vihanneksista ja tonnikalasta/kanasta.

Naposteltavat:




Goldessa: tuorejuusto Chives, tosin Garlic on vielä parempaa! (Lidl)



Fin Carré: Milk Chocolate Fruit&Nut (Lidl)

Oon ihan hulluina juustoihin, paitsi leivän päällä. Kuvassa olevan tuorejuustorinkulan voin syödä yhdeltä istumalta, samoin mozzarellakimpaleen. Brie-valkohomejuustokin on herkkua. Ja leipäjuusto, etenkin lämmitettynä (olen sulattanut pari muovilautasta lämmiteltyäni juustoa öisin mikrossa, hups). Toinen intohimoni on suklaa, etenkin maitosuklaa. En tykkää kauheasti muista karkeista, mutta kaikki keksit ja karkit joissa on suklaata, kelpaavat kyllä. Tämänhetkinen lempparini on kuitenkin kuvassa esiintyvä levy. Country Cookiesit ovat myös herkkua, tosin syön niitä vain Eetun kanssa.

   . . .

Tottakai syön muitakin ruokia ja monipuolisimpia aterioita, mutta nämä ovat ne ainekset joita ilman on aika hankala saada mitään aikaiseksi. Kaikki kuvissa esiintyvät ainekset ovat myös edullisia, joten opiskelijabudjetin köyhyyspäivien pelastus on etenkin Lidl. Lidliä kohtaan on turhan negatiivisia mielipiteitä, esimerkiksi parhaat vihannekset löytyvät ilman muuta Lidlistä! Suosittelen lämpimästi!

Onko lukijoiden seassa ihmisiä, joita kiinnostaa ruoka-aiheiset postaukset? Voisin joskus jakaa ruoanlaittokokemuksiani ja uusia huippureseptejä, nam! Rentouttavaa hiihtolomaa kaikille, syökää paljon!



2 kommenttia: