sunnuntai 9. helmikuuta 2014

VASTAUKSET!

Vihdoinkin! Kiireille on monta syytä, koulu, "työt", pikkuveljen synttärit, migreenikohtaukset, sali, elämä. Arvatkaa mitä? Nyt ei ole kiire minnekään! Oiva hetki siis vastauspostaukselle. Kiitos teille kysymyksistä, niitä tuli oikein kiitettävästi. Tästä tää lähtee!

Mistä saat inspiraation sun pukeutumiseen? Vastaantulijoilta, katalogeista, instagramin fashion-sivuilta, ystäviltä ja loput omasta päästä.

Kuka on kaunein henkilö jonka tiiät? Apua. Kaunein? Kaikki mun rakastamat ihmiset on kauniita kun ne hymyilee ja on onnellisia. Inhoan ihmisten luokittelemista, joten en nimeä ketään tiettyä.

Mitä mieltä oot homoavioliitoista ja pitäiskö ne mielestäsi laillistaa?
Ehdottomasti. Toivon ettei vuoden päästä tätä kysymystä olis enää olemassa. Jokaisella on täysi oikeus rakastaa sitä kenestä tykkää. Olen kirkolla töissä, mutten silti allekirjoita kirkon mielipidettä tästä. Jos kerta kirkon tarkoitus on tukea meitä kaikkia erilaisia ihmisiä (nuoria, vanhoja, kehitysvammaisia, maahanmuuttajia, yksinäisiä ja omaisuutensa menettäneitä) miksei homojakin tueta? Tässä maailmassa on nyt jo liikaa ihmisiä, joten en ymmärrä miksi kielteisiä mielipiteitä perustellaan sillä etteivät homoparit voi saada lapsia. Mikäli kristityt parit kuitenkin haluavat perheen, miksi ihmeessä heille ei voida myöntää adoptio-oikeutta? Niin paljon lapsia on heitteillä ja hyvistä vanhemmista on pula! Onko sillä mitään väliä onko isejä/äitejä kaksi vai yksi?

Unelmien lomamatka? Aurinkoa, huippuseuraa, shoppailua, rantabaareja, kokemuksia. Tällä hetkellä mun unelmamatka vois olla vaikka Mallorcalla, mutta must to do -listalla on ainakin Australian ja Indonesian matka!

Minkä taidon haluaisit? Pienenä halusin osata hengittää veden alla, eli varmaankin se. Lentotaito ei oo koskaan liiemmin kiehtonut. Ajatustenluku ja ennustaminen olis ahdistavaa.
Naiset haluavat täydellistä tasa-arvoa. Silti miehen täytyy tienata enemmän, oltava pidempi, lihaksikkaampi jne. Eikö tasa-arvoa olisi se, että mies voisi olla lyhyempi, tienata vähemmän ja silti olla potentiaalinen kumppani? Väitteesi on aika yleistävä. Uskon kyllä, että tälläisiä pareja on etenkin minua vanhemmassa sukupolvessa. Jos kuitenkin mietin omia ja ystävieni parisuhteita, ei mainitsemillasi asioilla ole suhteessa juurikaan väliä. Itse käyn töissä ja salilla, kun taas poikaystäväni ei. Itseäni se ei ole häirinnyt, pääasia että sentään toisella on rahaa. En tiedä onko tuloeroilla enemmän väliä avoliitoissa, mutta lihasten koolla ja pituudella ei ole kyllä mitään merkitystä. Elämme 2000-lukua, jolloin jokaisella on oikeus rakastaa tyttö tai poikaa, lyhyttä tai pitkää, nuorta tai vanhaa, suomalaista tai ulkomaalaista, köyhää tai rikasta, eikö?
Lempiväri?
Koralli, turkoosi ja kulta.


Kolme asiaa, joita ilman et voisi elää?
Apua. Musiikki, ihmiset ja rakkaus.

Paras kaveri?
Vihaan tota sanaa, ei mulla ole ketään parasta. Mulla on rutosti hyviä ystäviä.

Liikutko jossain tietyssä kaveriporukassa?
Joo, vuoden ajan oon ollut aika paljon Käpylässä. Steinerissa meillä on kans aika tiivis porukka. Isosten kesken ollaan ainakin oltu aika läheisiä, tosin se porukka on vähän epämääräinen käsite nykyään.

Kesä vai talvi?
Kesä, ehdottomasti!

Karkit vai sipsit? 
Suklaa!

Mitä mieltä oot kiusaamisesta? No mitä mieltä tästä voi olla? Joo, kannatan! Oon vähän äitiini tullut siinä suhteessa, etten oikeen osaa olla paikallani jos jotain kiusataan. Mä oon se nolo sisko, joka mesoaa leikkipuistossa jos jotain kiusataan.

Onko sua kiusattu?
Ei onneksi.
Mitkä asiat ovat elämässä tärkeitä? Ystävät, rakkaus, perhe ja terveys. Kun noi asiat on kunnossa, saa olla onnellinen. Jos ei ole, on usein elämänasenteessa korjaamisen varaa.

Mikä saa sinut onnelliseksi?
Kuulla se, että olen jollekin tärkeä tai että saan jonkun voimaan hyvin.

Onko sinun helppo tutustua uusiin ihmisiin? No on, ellei se toinen ole joku ihan tuppisuu.  

Minkälainen olet luonteeltasi?
Puhelias, usein aika iloinen, pyrin olemaan positiivinen ja optimistinen. Riippuvainen aika paljon muista ihmisistä. Tulevaisuuteen katsova, haluan suunnitella kaiken etukäteen niin että on joku suunitelma jota pitkin edetä. Analysoin ja pohdin paljon, joka johtaa stressaamiseen. Osaan olla vakava tarvittaessa, mutta suurimman osan ajasta olen kaikkea muuta.

Mitä vaatetta ilman et pärjäisi? Nahkatakkia! Converset on kans aika must. Ja aurinkolasit! Nyt ymmärrätte miksei talvipukeutuminen oo mun juttu!

Suosikki vaatekauppasi?
 Apua tuli kauhea oikosulku, mistä mä ostan mun vaatteet!? Carlings, H&M..?
Vaikein asia jonka olet kokenut? 
Mummun kuolema ja ero ekan poikaystävän kanssa.


Haluaisitko tatuoinnin?
Ehkä, mutta vasta silloin kun on joku superhyvä idea. Jos sellaista ei tule, en ota.


Unelma ammattisi?
Olisin toimittaja, joka kiertelisi ympäri maailmaa ja kirjoittasi kolumnia siitä mitä näkee. Sitä kohti! 

Mitä kuuluu? 
Itse asiassa aika hyvää, loisto lauantai tulossa täynnä mahdollisuuksia! 

Esine mitä ilman et voisi elää?
Puhelin+kuulokkeet!

Mitä kolme asiaa ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Musiikkia, hyvän kaverin ja kannettavan keittiön!

Uskotko kummituksiin?
En haluaisi, mutta silti mä pelkään nykyään ihan törkeesti olla yksin kotona. Näen ja kuulen outoja...

Missä kaupungissa haluisit asua?
Australiassa jossain, New Yorkissa tai Tukholmassa!

Mitä asioita haluisit kokea/tehdä elämäsi aikana? 
Matkustaa paljon, saada lapsia ja olla ylpeä siitä mitä olen saanut aikaan.

Lempinäyttelijä?
Johnny Depp, eh-dot-to-mas-ti! (Vaihdoin juuri puhelimeni taustakuvaksi Johnnyn )

Miten/missä näet itsesi 10 vuoden päästä?
Silloin olen 27.. Olen kiertänyt maailman, löytänyt oman paikkani ja asettunut aloilleni. Kihloissa ja suunnittelemassa ensimmäistä lasta. Ihan näin ajatuksena! 

Mistä unelmoit?
Kylläpä nyt kysellään unelmia! Unelmoin hyvästä elämästä.
 

Paras paikka maailmassa? Eetun vieressä! Tai sit biitsillä ottaen aurinkoa uimisen jälkeen, ah!Missä lukiossa oot? Steiner-lukiossa.

Millon valmistut? Toivottavasti keväällä 2016 viimeistään.

Sun ja sun poikaystävän suhteesta enemmän tietoa? Mitä ihmeen tietoa?! Vuosi ollaan oltu yhdessä ja ihan kivasti menee!

Minkä ikänen sun jätkä on ja miten tapasitte? Eetu on -97 ja tavattiin isosporukan kautta.

Minkälaisista ihmisistä pidät? Positiivisista, suvaitsevaisista, sosiaalisista ja ymmärtäväisistä.

Lempiopet koulussa? Musiikinope Heikki, äikänope Anna-Mari ja hissan ope Esa T.

Keiden sun k
avereiden äideistä tykkäät eniten? Mitä ihmettä... Mulla on niin huippukavereita niin niiden äiditkin on tietty ihan huippuja! Erityismaininnan saa kuitenkin Eetun äiti!

Voisitko tehdä joskus videopostauksen? Laitetaan harkintaan!
Mitä toivot just nyt kaikista eniten? Tunteiden selkiintymistä ja ongelmien ratkeamista.

Mitä odotat tältä vuodelta? En uskalla odottaa mitään, oikeastaan mulla on jo kaikkea mitä toivoa. Varmaan lyhyempiä koulupäiviä ja vähemmän migreeniä. Matkaa! Ja vähän täysi-ikäisyyttä. 


Onko sulla käyny kertaakaa mielessä, että lopettaisit tän blogin kirjottamisen?
Usein ajanpuutteen takia postaustahti harvenee, jolloin tuskastun blogiini. Ajattelen, ettei kukaan tätä kuitenkaan halua lukea. Välillä inspiraation ollessa kateissa lopetan postaamisen, mutta yleensä blogi-ikävä palaa aika pian.

Millä tavalla tää blogi on tuonu iloa sun elämään?
Saan tekstien avulla selkeytettyä ajatuksiani, joten moni ongelma on ratkennut tätä kautta. Olen kehittynyt kuvaamisessa ja kirjoittamisessa, sekä saanut korvaamattoman ihania kommentteja teiltä! Lisäksi blogin kautta olen saanut töitä.Tunnetko yhtään julkkista, jos niin kenet?
Isäni on radiojuontaja ja muusikko, joten hänen työnsä puolesta olen tavannut monia julkisuuden henkilöitä, heitä sen suuremmin nimeämättä. En pidä heitä sen "arvokkaampina" kuin muunlaisessa työssä olevia ihmisiä, mutta pakko myöntää että oli aika coolia istua kesällä Cheekin kanssa kahvilla! Huijui.

Millasista leffoista tykkäät? Romanttisista komedioista, naisten leffoista. Eetun kanssa oon kahlannut läpi kaikki "poikien leffat", mutta pakko myöntää että leffa iskee kovaa silloin jos saa vähän pyyhkiä kyyneliä.

Mitä tv-sarjoja katot? Silta, Game of Thrones, Shameless..? En oikeen katso tv:tä.

Minkä päivän haluisit elää uudestaan? En mitään. Ajatus elämässä taaksepäin menemisestä ahdistaa. 

Mitä ruokaa et voi sietää? Hernekeittoa, hyii! Kaaleja!

Mitä kaikkea oot harrastanut? Tanssia kolme vuotiaasta 13-vuotiaaksi, teatteria kahdeksan vuotiaasta tähän päivään. Isoskoulutusta pari vuotta. Unohtamatta ala-asteen savikerhoa!

Keneen haluaisit tutustua? Ahm. Mungolife-Anna oli mun nuoruuden esikuva, joten hänelle olisi joskus kiva päästä sanomaan kiitos. Samoin Anna Abreulle! Pari vuotta sitten Annat oli kova juttu. Voisin myös keskustella syvällisiä Bob Marleyn kanssa, taidan tosin olla vähän myöhässä.

Ihaninta mitä sulle on ikinä sanottu? Hei apua. Tästä saa kyllä erityismaininnat Riina ja Pihla! Kukaan/ketkään ei oo ikinä sanonut niin kauniita ja rohkaisevia sanoja musta. Ne jaksaa kehua mun ulkonäköä ja viehätysvoimaa, aina jos olen siitä vähääkään epävarma (viimeksi tänään). Tämä rohkaisutulva saattaa olla syy siihen miksi en muista nyt mitään muita kauniita sanoja, onko se huono asia? 

Mikä tekee sut ärtyiseksi? Epätietoisuus, stressi, ja välinpitämättömyys. Se, että ihmiset ajattelevat vain itseään eivätkä sitä miltä siitä toisesta tuntuu. 

Mikä on semmonen asia mikä tekee sut aina iloseksi?
Aina? Kuulla että joku välittää. Nähdä kaapissa tölkillinen karpalomehua. Pusun saaminen. Bussiin istuminen ja kuulokkeiden korville laittaminen. Se, että herätyskello sanoo seuraavaan herätykseen olevan yli yhdeksän tuntia.

Näytätkö helposti tunteesi? En, joka on aika ongelmallista välillä. En osaa näyttää sitä että loukkaannun, lisäksi mua ahdistaa itkeä julkisesti. Suutun myös välillä vähän jälkikäteen. "Positiiviset" tunteeni tuskin jäävät ikinä kellekään epäselviksi..

Mitä meikkejä käytät arkisin? Entä vaikka juhlissa? Mikäli arkisin jaksan meikata, kuuluu meikkiin cc-voide (löytö!), kulmakynä ja ripsari. Juhlameikkiin lisäksi myös kajal ja luomiväri. Huulipunatkin on jees, tosin vähän epäkäytännöllisiä. 

Ikävöitkö jotain henkilöä? Edesmennyttä mummuani ja paljon matkustelevaa isääni. Välillä tulee ikävä vanhoja kaverisuhteita, mutta ehkäpä kaikella on aikansa.
Mitä sun perhe on opettanu sulle elämästä? Vaikka stressaankin asioista, on elämänasenteeni loppujen lopuksi aika huoleton. Se on täysin äitini ansioita. Täällä ei ole kyllä vakavamielisyttä nähtykään. Isäni korostaa jatkuvasti sitä, miten olen riittävän hyvä juuri tälläisena kuin olen. Vaikka näin itse sanonkin, olen mielestäni aika tasapainoinen ja omaan hyvän ja onnellisen elämänasenteen. Se on mielestäni kaikki perheeni ansiota.


Woah, siinä se on! Kiitos kärsivällisyydestä, upeeta jos joku jaksoi lukea koko maratoonin! Ihania olette! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti