tiistai 1. joulukuuta 2015

SISUSTUSIDIKSIÄ

Nyt on asuntokuume. Aloimme pohtimaan yhteenmuuttoa poikaystäväni kanssa ja vaikka kaikki onkin vielä suunnittelutasolla, sisustuskuume on päässyt valloilleen. Olen tehnyt tätä postausta noin viikon, sillä niin intohimoisesti olen Pinterestiä selannut. Tottakai tiedostan, ettei ekassa kämpässämme luultavastikaan ole kylpyammetta, tiiliseiniä, baaritiskejä tai kaakelin valintamahdollisuutta. Huomautan silti, että löydökseni ovat arkisimpia kuvia mitä löysin. Miksi kukaan haluaisi haaveilla kellastuneista seinistä ja romuröykkiöistä? 


KEITTIÖ


Niin monet ihannekeittiöt näyttävät olevan vitivalkoisia ja tiptop-siistejä. Omasta mielestäni keittiö on kodin sydän ja siellä elämän kuuluu näkyä. Ruukkukasveja, purkkeja ja purnukoita, astioita, mausteita, kauniita tiskiaineita.. Miksi kaikki pitäsi sulloa piiloon? Olen enemmän mustien pintojen ystävä, se tuo mukavaa kontrastia sisustukseen varsinkin valkoisten seinien keskellä. Baarijakkarat ovat myös ikuinen ihastukseni!

MAKUUHUONE


Jos keittiö on kodin sydän, on sänky taas kodin mekka. Sieltä päivä alkaa ja sinne se päättyy, joten sänkyyn täytyy panostaa! En silti ymmärrä miksi sängynkään pitäisi näyttää siltä, että sitä on silitetty silitysraudalla joka aamu eikä siihen saisi edes istahtaa. Sen täytyy olla kutsuva ja kotoisa. Tyynyjä, täkkejä ja tilaa. Tunnelmalliset yövalot ja kynttilät tekevät makuuhuoneesta idyllisen ja romanttisen ilman ruusunterälehtiövereitä. Musta puu vetää minua puoleensa makkarissakin. Olen koko nuoruuteni haaveillut myös vaaterekistä, johon kotonani ei ole ollut tilaa. Makuuhuoneessa ei silti saa olla liikaa roinaa ja rompetta, ennemmin harkitusti esineitä, joiden katselu ei saa aikaiseksi stressiä. Lempparivaatteet rekkiin roikkumaan ja seinälle valokuvia muistuttamaan hyvistä hetkistä. Joku sisustustarra oikeesti hyvällä motolla (ei esim. You Only Live Once) voisi olla inspiroiva.


KYLPYHUONE/WC


Kylppäriäkin voi elävöittää kynttilöillä ja huonekasveilla (näistä on tulossa ihan oma osuutensa). Tiedostan kyllä, että helsingin pikku kopperoissa kylppäreitä kehystää muovilattiat ja seinät ja keltainen loisteputkivalo... Säilytys on kuitenkin kaiken A ja O, korit, purkit, korutelineet, kipot ja kupit... Niistä syntyy kotoisa kylppäri ilman kaaosta (just joo..). Olen haaveillut kylpyammeesta about 3-vuotiaasta, ehkä jonain päivänä haaveeni toteutuu. Kylppärissä on mun mielestä ok hempeilläkin vähän ilman vaahtokarkkimeininkiä. 

SISUSTUS


Nyt saan luvan kanssa tykittää jouluvaloja ja kynttilöitä... Järkytyin, kun kuulin ettei poikaystäväni osaa kuvitellakaan niitä kotiinsa. Onnekseni löysin kuitenkin roppakaupalla kohtalotovereita - tyttöystäviä, jotka ovat roudanneet jouluvalot takaoven kautta ja jättänyt ne vaivihkaa ottamaan paikkaansa. Suomessa on niin pimeää, ettei ilman tunnelmallisia valoja selviä tästä kaamoksesta! 

Viherkasvit tuovat kotiin palan kesää ja tropiikkia, joten niistä en tingi. Haluan ainakin yrittää pystynkö pitämään niitä hengissä viikkoa pidempään. Palmu ja kynttilät kylppärissä, eipä räntäsade tunnu enää yhtään niin masentavalta!

Taulujen kohalla viehättävät matkakuvat, niin kaupunki- kuin rantateemaiset. Myös vintagehenkiset valokuvat esim. 80-luvulta luovat särmää. Pinterestissä oli DIY-ohjeet maailmankartan tekemiseen korkkitaululle. Nuppineulalla merkitään ne maat, joissa on jo käynyt ja tauluun voi merkitä myös valokuvia, postikortteja tai muita matkamuistoja. Toteutukseen!


Nyt haasteena ovat luontaisesti asunnon löytäminen, poikaystävälle vakuutteleminen että nämä kaikki ovat upeita ja tarpeellisia juttuja sekä rahan loihtiminen näihin ihanuuksiin. Mutta hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty, eikö?  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti